Interview met Lewie – Remi

Woonplaats: Looi

Beroep: zaakvoerder Crelan Engsbergen, maar sinds 2019 op pensioen

Verjaardag: 6 maart

Sinds wanneer bij DE REVUE: 1966 (Ik was toen 10 jaar)

Familie bij DE REVUE: mijn vrouw, dochter en schoonzoon, mijn broer en zijn vrouw

Vast ritueel voor iedere revue: Een flesje bier drinken en mijn tekst nog even doornemen.

Blooper: In een sketch was Rita een hoerke en ik moest haar 3000 frank betalen. Dat geld vergat ik in een van de voorstellingen mee te nemen zodat ik dus op het podium geen geld bij me had. Ik ging toen maar pal voor Rita staan met mijn rug naar het publiek en telde 1, 2, 3000 frank luidop en zei stillekes tegen Rita dat ze dat zogezegde geld tussen haar memmen moest wegsteken. Wat ze gelukkig ook deed. 🙂

Bezigheden buiten DE REVUE: autozoektochten in de Westhoek, naar de Belgische kust gaan, fietsen …

Wat is het mooiste moment in 50 revues: Als ge al zoveel revues gespeeld hebt, zijn er natuurlijk erg veel mooie momenten geweest en is dat voor mij echt wel een moeilijke vraag. Wat mij wel bijblijft, is de staande ovatie die wij mochten ontvangen bij onze allereerste revue in de SOK. Dat was eigenlijk voor mij het sein om door te gaan op de ingeslagen weg.